IntoMatic, Workato, Atomium

Soms hoeft een titel niet meer te zijn: het Atomium, Workato en IntoMatic waren de drie hoofdrolspelers tijdens ons event op 20 april. In deze blog nemen we jullie nog één keer mee naar het verleden, want de toekomst start vandaag! Lees zeker verder, want de zomermaanden gaan niet ongemerkt voorbijgaan.

Het Atomium als locatie voor ons evenement was uiteraard geen toeval. De verschillende bollen die verbonden zijn met elkaar diende als knipoog naar Workato en wat het allemaal kan. Net zoals de bollen van het Atomium met elkaar geconnecteerd zijn, kan je met Workato applicaties binnen een organisatie makkelijk met elkaar linken. De sentimentele waarde die het Atomium bovendien heeft in de Belgische cultuur als het ankerpunt van Expo ’58 was mooi meegenomen. Want wie -of hij nu 65 jaar of 12 jaar is- zou zich geen uitstap naar dit monument herinneren?

De toon was gezet! Ik (Thomas, de schrijver van deze blog) wachtte de deelnemers beneden onderaan de bollen op. Allemaal keken ze met open mond naar boven. Terecht, want je staat er toch niet iedere dag. Het evenement vond plaats in de middelste bol, die rechtstreeks verbonden is met de andere acht bollen. Perfect geïntegreerd in het geheel, net zoals de app-implementatie van Workato.

Eerste evenement in de Benelux

Na het ontbijt en een koffietje gingen we van start met de eerste presentatie. Dat Workato al naam en faam heeft in de States is bekend. Waarom word je samen met Microsoft anders als leader beschouwd in Gartners Magic Quadrant? Niet alle aanwezigen waren al bekend met iPaaS en hoe dit past binnen een organisatie die een digitaal transformatieproces doorloopt. De presentatie van Workato was helder, met een duidelijke blik op de toekomst. We kregen een voorsmaakje van wat er in 2023 nog allemaal verwacht kan worden met als belangrijkste blikvanger AI@Work.

“Dat IntoMatic een eerste evenement in de Benelux organiseerde, laat zien dat we overtuigd zijn van iPaaS als ruggengraat van iedere organisatie: de noodzakelijke connector tussen het applicatielandschap en businessprocessen.”

Maar wat is een evenement zonder use case en een demo? Ook dat is aan bod gekomen, want uiteindelijk draait het hierom: hoe zit het in de praktijk en wat is de meerwaarde voor jouw organisatie. We kozen voor onze klant Lansweeper omdat zij echt al mooie dingen hebben gedaan met Workato (o.a. support bot, quote-to-cash proces, licensing). Processen die zij ondertussen al geautomatiseerd hebben, zorgen natuurlijk voor efficiëntie en tijdswinst.

Dat vond ook Lukasz Bartuzi, IT Manager bij RENA Electronics:

“Het evenement bood een uitstekend platform om diepgaand inzicht te krijgen in de voordelen van Workato voor geautomatiseerde workflows. De tips en best practices voor implementatie waren van onschatbare waarde. Bovendien was ik onder de indruk van de impact van Workato op bedrijfsintegratie. De hands-on demo liet me zien hoe gemakkelijk en snel Workato geïmplementeerd kan worden.”

Met deze laatste zin van Lukasz Bartuzi willen we aan de slag. IntoMatic organiseert tijdens de zomermaanden namelijk Lunch & Learn-sessies. Tijdens de lunchpauze tonen we op een halfuurtje hoe snel en gemakkelijk we Workato recepten kunnen maken.

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws uit het iPaaS-landschap en over Workato, geef het dan zeker aan en vul het formulier in.

Blijf op de hoogte

Blijf je graag op de hoogte? Of heb je vragen over iPaaS, een use case, wil je graag een demo of iets anders? Voor elke vraag of voor een extra woordje uitleg kan je bij ons terecht. Stuur ons een bericht.